SO Apple News

In dit artikel kan je lezen over het Apple Nieuws waarnaar we uitkijken in september, over ZEN en wat dit te doen heeft met dit artikel :-) en over een nieuw traject "Mobiel werken” dat je kan volgen. Happy  Reading!

APPLE NIEUWS

Het is, naar gewoonte, een beetje stil geweest in de zomer van Apple. Dit allemaal ter voorbereiding van alweer een -hopelijk- beloftevol najaar!

Wat we al mogen verwachten in september:

- Apple Special Event op 7 september en ‘vermoedelijk’ zal het gaan over iPhone 7, iOS 10, macOS 10.12 Sierra, … en misschien een nieuwe Apple Watch!

- Apple Music Festival van 18 tot 30 september en dit jaarlijks festival viert zijn 10 jaar! De optredens zijn LIVE op je Apple apparaten te volgen met onder andere Chance the Rapper, Alicia Keys, Elton John, Britney Spears en The 1975.

Verder zijn er nog talloze geruchten over een nieuwe MacBook Air, nieuwe MacBook Pro met een OLED-balk, nieuwe iMac’s, … Doch het blijven allemaal maar geruchten ‘tot’ de ‘feiten’ er zijn!

Meer geruchten kan je altijd vinden op het web. Een artikel dat het allemaal netjes voor je samenvat kan je lezen bij iCulture.

Happy  najaar 2016!

 

ZEN…

Ik weet niet of je het zelf merkt maar de laatste maanden is de alomtegenwoordige drukte, stress, vermoeidheid, burn-out, gejaagdheid, … nog verder toegenomen in onze maatschappij. Je moet al mentaal heel sterk zijn om je hierin niet te verliezen. In onze zaak SO the best of both worlds zoeken we altijd het evenwicht tussen logica en intuïtie, tussen efficiënt werken en rust, tussen meer en minder.

Waarom vertel ik daar nu over? In de rubriek SO Apple News? Nou… ik zeg altijd: "Er is een app voor alles…” :-) én er zijn ook enkele interessante weetjes over je iPhone/iPad die in dit zoeken naar ‘evenwicht’ kunnen helpen. Ik ben er zeker van dat dit aan bod zal komen op één van die inspiratiesessie’s. Als ‘tip van de sluier’ kan ik je zeggen dat ik fan ben van de app “Calm” voor mijn dagelijkse meditatie, de app “Yoga Studio” om flexibel te blijven, en dat de “niet storen” functie op mijn iPad en iPhone automatisch geprogrammeerd is tussen 22:00 en 7:00, én ook overdag veelvuldig manueel op ON gezet wordt.

 

APPLE SUPPORT en CLASSES: Traject "Mobiel werken"

Ben je op zoek naar een persoonlijke Apple Support of begeleiding bekijk dan even ons aanbod.

Actueel bieden we veel aandacht aan het 'mobiel werken' en het 'cloud werken'. Wij bieden hiervoor een meer persoonlijke trajectbegeleiding aan met een combinatie van enkele opleidingsmodules aan een zeer interessante prijs! Dit traject kan je volgen in groepen van 1 tot 8 personen!

| Traject Mobiel werken |

Mobiel werken met je vaste computer/laptop, je tablet (iPad) en je smartphone (iPhone).

- iPad@Work - Starter: We bereiden je iPad/iPhone voor met de juiste instellingen. We leren je tips & trucs en zorgen dat je van een ‘starter’ promoveert tot een ‘pro’-gebruiker.

- Cloud@Work - Starter: Om mobiel te werken hebben we een cloud nodig om de gegevens tussen je apparaten ‘synchroon’ te houden. Hier rijzen wel de nodige vragen…! Welke cloud gebruiken we, en gebruiken we er meer dan 1? En hoe maken we een cloud veilig?

- iPad@Work - Office en documenten: Een begrip van het werken met bestanden op je iPad/iPhone is nodig om efficiënter met je mobiel apparaat te kunnen werken! In de praktijk bekijken we het werken met Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint) en PDF bestanden. Een hands-on training waarbij je liefst ook je laptop meebrengt! (Windows of macOS)

- Cloud@Work - Paperless Working: Er is meer dan alleen Office en PDF-bestanden. In deze sessie gaan we werken met specifieke apps om foto’s, taken en notities synchroon te houden tussen al je apparaten!

- Cloud@Work - Evernote: Een diepere hands-on training van de multifunctionele cloud-toepassing Evernote. Nog altijd de koning onder de paperless-working-clouddiensten. (Als vergelijk: Microsoft OneNote komt hier als concurrent in deze categorie mooi op de 2de plaats!)

In deze 2 1/2 dagen verspreid over ± 2 maanden leer je veel, zéér veel. Het is een efficiënte training waarbij je veel kan testen met je eigen apparatuur.

De modules zijn ook apart te volgen, doch wij geven een fijne korting als je de hele reeks neemt omdat we zeker zijn dat je dan een traject volgt waarbij je de beste resultaten behaalt!

Contact SO Apple

Things we like

Return to Blog overview