Waarom een enkele vergaderzaal een voordeel is.

Beeld u dit even in. U bent met uw collega’s in een locatie buiten uw bedrijf aan het vergaderen. U hebt zitten uitkijken naar deze dag, aangezien het bureau wat stoffig aan het worden is en het gaat een tijdje duren voor de herinrichting gedaan is. Gelukkig heeft uw CEO een fantastische locatie gevonden waar jullie allemaal in staat zouden moeten zijn om de creativiteit te laten vloeien. Dat is nodig, want uw topklant is behoorlijk veeleisend en verwacht morgen een volledige marketingpresentatie. 

Het gaat om de grootste van een aantal vergaderzalen in een chique gebouw. De ruimte is goed ontworpen en uitstekend uitgerust – net wat uw team nodig heeft om te kunnen concentreren.

Bij aankomst schrijft de receptionist uw namen neer en laat hij snel de ruimtes zien. Hij is vriendelijk en professioneel, maar hij heeft niet zoveel tijd omdat verschillende andere vergaderzalen ook verhuurd zijn. Begrijpelijk, natuurlijk, en dus begint u alles klaar te zetten zodra hij de deur van de grote kamer die u heeft gekozen achter zich heeft toegetrokken.

De drankjes moesten op voorhand besteld worden, dus krijgt iedereen een sinaasappelsapje om de dag mee te beginnen. Je was vergeten dat Deborah geen zure dingen verdraagt, maar gelukkig is er nog plat en bruisend water beschikbaar. Deze locatie heeft geen eigen cateraar, maar iemand kan tijdens de pauze natuurlijk wel even naar buiten lopen om iets te gaan kopen in de supermarkt, die zich bijna een kilometer verder bevindt.

Nu iedereen zich wat frisser voelt, begint u de vergadering, vol energie en klaar om te brainstormen… tot u ontdekt dat de computer er niet in slaagt om connectie te maken met de beamer. U tovert een grappige oneliner uit de spreekwoordelijke hoed, pauzeert de vergadering en loopt naar beneden om hulp te zoeken.

Jammer genoeg is er net een andere groep aangekomen. Grappig: het is een rivaliserend bedrijf, maar jullie komen goed overeen met elkaar, dus schudt u snel wat handen terwijl u wacht tot iedereen is ingecheckt. De seconden tikken traag voorbij, maar u slaagt er nog steeds in om een glimlach te forceren en vraagt aan de receptionist om even naar de projector te komen kijken. Hij vraagt u om nog enkele minuten te wachten, aangezien hij nog enkele flesjes water naar een andere vergaderruimte moet brengen. Daarna komt hij bij de ruimte langs die u heeft gehuurd om de elektronica na te kijken. Tegen de tijd dat hij klaar is, heeft iedereen er wel nog zin in, maar is de sfeer een klein beetje veranderd. U haalt de schouders op – er valt toch niets aan te doen – en herstart uw presentatie.

Net wanneer u klaar bent om over de nieuwe zakenstrategie van uw bedrijf te beginnen, hoort u de buren lachen. Dat wordt gevolgd door een luid applaus. U negeert het geluid en gaat verder… tot iemand in een andere vergaderzaal luide ‘inspirerende’ muziek begint te spelen. U schudt het hoofd en probeert uw concentratie te hervinden… misschien had uw CEO toch beter een andere locatie uitgekozen.

Met SO FOOD, heeft SO – the best of both worlds een eigen interne cateringdienst. Aangezien die tijdens de openingsuren onze koffie- en theelounge annex wijnbar uitbaat, zijn er altijd heel wat opties beschikbaar, waaronder gezonde en glutenvrije keuzes. Zelfs als u een buffet hebt besteld, zullen u en uw collega’s altijd in staat zijn om een extra snack of drankje te bestellen tijdens uw verblijf.

Daarbovenop: bij SO – the best of both worlds begrijpen we dat sereniteit enorm belangrijk is tijdens een zakenvergadering. Onze twee grote ruimtes zijn enkel voor een groep tegelijkertijd beschikbaar, zodat we kunnen garanderen dat uw meetings vredig kunnen verlopen, zonder dat u gestoord wordt. Alles om u heen is ontworpen om te inspireren: het exclusieve, stijlvolle decor; het slanke, witte interieur… en de afwezigheid van eender welke negatieve afleiding.

We zouden meerdere vergaderruimtes hebben kunnen bouwen. We hebben dat niet gedaan en daar is een goede reden voor.
Aarzel dus zeker niet om ons te bellen of te mailen als u graag zou ontdekken hoe businessopties die uit enkele ruimtes bestaan uw workflow kunnen verbeteren en u in staat stellen om te vergaderen, coachen, of les te geven in een omgeving die volledig gericht is op zakenlui. We zullen u met veel plezier meer informatie verschaffen en een rondleiding geven.

Tel +32 485 18 10 10

Contacteer SO

Things we like

Return to Blog overview